11 Nisan 2014 Cuma

Cafe Racer

Hem sürücü tipini, hemde motosiklet tarzını belirleyen bir tabirdir Cafe Racer. Kökeni 1960' lı yıllarda başta İngiliz olmak üzere, İtalya, Fransa ve avrupalı gençler arasında benimsenmiş olan Rockers akımına dayanır.

Rock'n Roll karşıt kültürüne kendini adamiş, genç ve asi kişilere Rocker denirdi. 60' lı yıllarda Londra dolaylarına asfalt yollar yapılmaya başlandı. Bu rocker çocuklar asfalt zemini görünce, tasarımlarının, kendilerine özgü ( cool ) motosikletleri ile yarışmaya başladılar. Bu yarışlar rockerları, şehrin obür ucunda ki kafelerde olan yarışcılarla sosyalleşmelerini sağladı ve bir yaşam biçimi haline geldi. 


Bu yarışlarda ki amaç kimin daha özgün & hızlı motosikleti tasarlamış olduğuna dayanıyor. Bu cafe racer yarışlarının amacı, saatte 100 mile ( 160 km ) hıza ulaşmaktı. Yarış bittikten sonra en yakındaki kafeye gidip sosyalleşerek, motosikletler / yarışlar hakkında konuşmak  işin en eğlenceli kısmı olurdu. İşte bu yüzden CAFE RACE terimi burdan gelir.

Bir kaç cafe racer fotoğrafları ile konuyu iyice pekiştirmek istiyorum;



Kolay yapımı sade ve hoş tek kişilik görüntüsü düşük gidonu aynaları farları duruşuyla tamamen kendine aşık edebilecek tarzdır.Naked tarzına daha kolay uygulandığını izlediğim bir kaç Tv programın da ve videolar da görmüştüm.Örnek:Hyosung GT 650 Naked,Kawasaki Er-5 düşük bütçe ile hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz :)

Örnek yapım aşaması videosu;https://www.youtube.com/watch?v=da0feZBsXmw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder